Search This Blog

Loading...

Sunday, 28 August 2011

raya datang lagi.....ramadhan pulang kembali....

salam....maaf sampai bersawang da blog ni haaaa....hari in sedikit lapang so saya nk tulis something kat blog ni...supaya hati ni ade tempat nak bercerita....post kali ni saye nak cerita sikit pasal raye...ye la kite sediit sentimental tengahari2 nihh...raya...memang hari paling best la senang citer...semua org menunggu hari ni...x kira yg puasa penuh,sekerat,3 suku dan ape ape lagi kategori puase semua akan bagi yang sehabis baik untuk sambut hari kemenangan bagi orang yang berpuasa ni...macam macam ragam yang kite bole nampak waktu raye ni...baru first day raye da sibuk2 carik baju raye,pasaraya meriah ngan jualan dan juga ke udarakan lagu2 raya...makcik2 atau spesifically ibu2 memang sibuk membuat kuih...macam2 jenis antaranya kuih bangkit,badak,keling,tart(favourite saya),almond london dan banyak lagi laa.....masjid2 pun semakin sepi...x macm waktu mule2 puase dlu...tu memang senario biasa da nk dekat2 raye.....yang duduk jauh plak  memang cecepat je nk sampai kampung,,excited la katekan...jalan raya jangan cerita,,,sardin dalam tin pun tak pack macam jalan raya....apa apa pun ragam yang kite tengok..kite jangan lupa pada orang yang tak mampu..nilai2 ramadhan bawalah sampai ke akhir hayat..insyaallah..jadi di kesempatan ini saya nak mohon ampun dan maaf kalau ade salah dan silap..kepada rakan rakan semoga syawal ini lebih baik daripada yang sebelum ni...
p/s: saya minta maaf atas ke"x formal an" bahasa...rushing tulis post waktu tengah kemas rumah...=)

Saturday, 6 August 2011

salam perkenalan

assalamualaikum semua..
ini adalah kali pertama saya menulis bagi blog saya sendiri,masa?memang menjadi persoalan mula-mula nak buat blog ni tapi saya sedar yang saya perlu bagi sedikit ruang untuk hati ini bererita,jiwang?mungkin bunyi ayat saya begitu,tapi jiwang terlalu abstrak tak siapa tahu maksud sebenar,saya dan anda...masing masing ade definisi sendiri.saya lebih selesa membahasakan saya dalam blog,lebih sopan dan selesa,blog ini bukan luahan kisah saya semata mata,saya akan berusaha jadikan blog ini lebih ilmiah dan sosial....mmmm bagi post yang pertama(teruja) ini saya x perlu banyak lah bercerita,terima kasih buat seseorang yang menyokong saya untuk membuat blog ni..dan DIA akan jadi orang pertama yang akan merasmikan blog ni.